Paardenwelzijn

 

Paardenwelzijn staat hoog in het vaandel van Natuurlijk Paardleiden. Waarom? De paarden leven en werken met en voor ons. Tegelijkertijd hebben ze een zo paardwaardig mogelijk leven. Ze zijn ons niets verschuldigd; we hebben elkáár nodig. Lang geleden zijn paarden en mensen gaan samenwerken, omdat beide soorten daar voordeel van hadden. De omstandigheden en het soort werk zijn veranderd, maar de wederzijdse afhankelijkheid niet. Daarom krijgen onze paarden  veel mogelijkheden om natuurlijk gedrag te laten zien met als doel om zoveel mogelijk paard te zijn en zo min mogelijk stress te hebben. Dat maakt de paarden veilig en betrouwbaar in de omgang met mensen.

Het leven in een mensen-omgeving kent wel beperkingen: de paarden kunnen zich niet voortplanten, ze kunnen niet hun eigen kudde samenstellen en ze kunnen niet gaan en staan waar ze willen, waardoor ze ook niet kunnen bepalen wat, waar, hoe en wanneer ze eten. De stress die hierdoor ontstaat willen we tegengaan met deze drie pijlers:

Voor het rijden gelden welzijnsregels:

Heb je vragen? Stuur dan een mail (natuurlijkpaardleiden@gmail.com) of bel/whatsapp (0614525933). Je krijgt áltijd antwoord.