paard(rij)lessencontactgegevens en informatie
 
Zo werkt coaching voor kinderen en volwassen:


Communicatie en Emotionele Intelligentie
Paarden zijn uiterst gevoelige dieren en reageren op de kleinste signalen van spanning, blijdschap of angst. Dit helpt je om je non-verbale communicatie te verbeteren en je bewust te worden van je eigen emoties en die van anderen.

Executieve functies
Door samen met het paard oefeningen te doen, zoals wandelen, poetsen of over hindernissen te gaan, leer je belangrijke vaardigheden zoals planning, zelfregulatie en probleemoplossend vermogen.

Zelfvertrouwen en Assertiviteit
Paarden zijn meesters in het spiegelen van onze innerlijke gedachten en gevoelens. Dit biedt je een unieke mogelijkheid om te werken aan je zelfvertrouwen en assertiviteit. Door samen te werken met een paard leer je om duidelijke grenzen te stellen, leiderschap te tonen en te vertrouwen op je intuïtie. Dit zorgt voor een positieve boost in je zelfbeeld en helpt je sterker in het leven te staan.

Ervaringsgericht leren
Door te werken met paarden word je je bewust van je eigen gedrag, communicatiestijl en emoties. Je leert om authentiek te zijn, helder te communiceren en grenzen te stellen.

Stressvermindering en Ontspanning
Paarden hebben een kalmerend effect op ons zenuwstelsel en helpen je om stress te verminderen en in het moment te zijn.

Empathie en Respect voor Dieren
Je leert om de behoeften en signalen van het paard te begrijpen en te zoeken naar manieren om een harmonieuze relatie op te bouwen. Dit helpt je om compassievol en zorgzaam te zijn, niet alleen voor dieren, maar ook voor andere mensen in je omgeving.

Plezier en Avontuur
Natuurlijk mogen we niet vergeten dat hulpverlening met paarden vooral leuk en avontuurlijk is! Je kunt genieten van de buitenlucht, het verkennen van de paardenwereld en het ontwikkelen van een diepe band met mijn viervoetige vrienden. Het samenwerken met deze zachtaardige dieren geeft je een gevoel van verwondering en vreugde, wat je leerproces nog verrijkt. Neem contact op voor een kennismaking met mijn paarden!


Meer weten? Bel, app, sms of kom langs voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.